2011. augusztus 27., szombat

Sony Locationfree LFB10 internetes TV streamer - Jelenlegi ára: 10 000 Ft

SONY LFB10 Bázisállomás + grátisz NTSC/PAL átalakító
Nézzünk tévét, vegyük fel, vagy játsszuk le kedvenc programjainkat a másik szobából, a kertből vagy kár a világ végéről!
A televízió a legtöbb családban a házitűzhely szerepét tölti be, amelyet a családtagok hazaérkezésük után minél előbb bekapcsolnak, és előtte letelepedve igyekeznek folytatni otthoni tevékenységüket. A Sony azonban újragondolta a televíziózás jelenlegi koncepcióját, és úgy gondolta, sokkal jobb, ha nem nekünk kell a TV elé járulni, hanem a televízió jöhet velünk bárhová! A megoldást a LocationFree (helyfüggetlen) adatátviteli rendszer jelenti, amely 2006-2007 évre megkapta az EISA Legjobb műsorátviteli megoldás díját.
A LocationFree rendszer alapja, saját TV adónk lelke egy kis méretű doboz: a „ bázisállomás”. Ezen két alapsávi RCA (kompozit) video-, valamint vele párhuzamosan egy-egy sztereó hangbemenet található. Ezekre tudjuk csatlakoztatni a „ szórni” kívánt műsorforrásaink jelét, például egy DVD/merevlemezes felvevőét és egy beltéri egységét. A bázisállomás maga egy nagysebességű WiFi állomás, amely a bemenetére érkező videó, illetve hangjelet átalakítja egy adtfolyammá, és így az egy 30 méter sugarú körben, a WiFi antennával ellátott PC-kkel foghatóvá válik. Az adás vételének feltétele, hogy a számítógépre telepíteni kell a Sony LocationFree lejátszó szoftverét. A bázisállomás belső szoftverének konfigurálását szintén egy PC-ről tudjuk elvégezni, hasonlóan, mint egy routerét. Ez már önmagában is egyedülálló szolgáltatás, de még nem minden!
Ha a bázisállomást a rajta lévő Ethernet alzaton keresztül egy routerhez csatlakoztatjuk, amely egy megfelelő sebességű, szélessávú kapcsolattal az internettel is összeköttetésben van (legalább 300 kbps le és feltöltési sebesség mellett), akkor egy IP alapú internetes TV állomásként „ szétsugározhatjuk” a bázisállomásra érkező jelet. Ezt a funkciót a Sony NetAV-nak nevezte el. Az adás vételének feltétele ugyanaz mintha saját lakásunkban akarnánk azt venni: a LocationFree lejátszó program szükséges hozzá. A szoftver teremti meg a kapcsolatot a neten keresztül a bázisállomással.  
A LocationFree további csemegéket is kínál a felhasználóknak: a rendszer kétirányú interaktív kapcsolatot támogat, tehát távolról vezérelhetjük otthoni szórakoztató elektronikai készülékeinket. Ennek megvalósításához egy IR kimenet van a bázisállomáson, a csomagban pedig egy vezetékes IR jeladó. Ezt úgy kell elhelyeznünk, hogy a vezérelni kívánt készülék infra érzékelője „ lássa” annak jelét. Ha a jeladót például egy merevlemezes DVD-felvevő elé helyezzük, utasítani tudjuk a készülék winchesterét vagy DVD-részét lejátszásra, tuneregységét TV-adás megjelenítésére, illetve magát a berendezést TV műsor felvételére. Mindezt az interneten keresztül, a világ bármely részéről, ahol megfelelő sebességű internet elérést találunk. Vagyis ha párizsi utazásunk kellős közepén jut eszünkbe, hogy elfelejtettük beprogramozni merevlemezes felvevőnket a hétvégi meccs felvételére, ezt egy hotspoton keresztül elvégezhetjük, ha magunkkal vittük noteszgépünket is. Mikor aztán legközelebb fellépünk a netre, a már felvett műsort akár meg is tudjuk nézni.
A LocationFree elsődlegesen a PC-s használatot támogatja, de akkor sem kell lemondanunk róla, ha nem akarunk noteszgépet venni, mégis élni szeretnének az otthoni videoműsorok távoli elérésének lehetőségével. Erre többfajta megoldás is létezik. A WiFi kapcsolatot is támogató PSP (PlayStation Portable), a 2. 7-es (vagy későbbi) firmware változat telepítése után alkalmassá válik a LocationFree adások elérésére, illetve otthoni berendezéseink vezérlésére. A friss belső szoftver telepítése után egy LocatonFree ikon jelenik meg a PSP kezelőfelületén, erre kattintva indíthatjuk el otthoni berendezéseink elérését, vezérlését, ugyanúgy, mint egy noteszgépről. Így a késő esti műsort ágyunkban fekve kényelmesen nézhetjük végig PSP-nken, de ugyanezt megtehetjük egy szállodában külföldön is.
A bázisállomással való kapcsolat egyszerű megvalósítását garantálja a dinamikus DNS (tartománynév szolgáltató), amely biztosítja, hogy a felhasználó IP cím változása soha ne akadályozza meg a kapcsolatot. Ez a szolgáltatás a felhasználó számára „ észrevétlen” működik a háttérben, de jelentős szerepet játszik a NetAV kapcsolat megvalósításának egyszerűségében. A kapcsolat biztonságát garantálja a „ Kábeles Összeköttetéssel  Egyenértékű Titkosítás” (Wired Equivalent Privacy - WEP), megfejelve a WiFi Védett Hozzáférés (WiFi Protected Access - WPA) szolgáltatással, amely javítja a WEP által ajánlott azonosítást és védelmet. Tehát a rendszer minden jelenlegi kódolási eljárást bevet annak érdekében, hogy adatátviteli láncunkon keresztül illetéktelenek ne férhessenek hozzá adatainkhoz.
A videojel átvitelének zavartalanságát biztosítja a bázisállomásban alkalmazott automatikus bitráta szabályozási technológia, amelynek segítségével a készülék monitorozza a rendelkezésre álló átviteli sebességet, és ennek megfelelően állítja be a videojel tömörítési arányát.
A készülék NTSC rendszerű, de grátisz adok hozzá egy PAL/NTSC átalakítót amivel tökéletesen lehet vele magyarországon TV -t nézni...

Jelenlegi ára: 10 000 Ft

Az aukció vége: 2011-09-04 17:43
. Sony Locationfree LFB10 internetes TV streamer - Jelenlegi ára: 10 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése